Scholenactie Vrij!

  1. Home
  2. /
  3. WEINSPIRE
  4. /
  5. Vrijheid
  6. /
  7. Scholenactie Vrij!

De Scholenactie wordt verplaatst naar 2022.

DE OPDRACHT

Voor iedereen betekent vrijheid wat anders. Wat betekent vrijheid voor jou? Wij willen kinderen van groep 6 t/m 8 een stem geven, zodat zij zich ook kunnen uiten en vertellen wat vrijheid voor hen betekent.

We geven ze een stem door ze te vragen een ontwerp voor op een t-shirt te bedenken met een quote wat vrijheid voor hen betekent. De ontwerpen zullen door cartoonist en kunstenaar Pieter Hogenbirk beoordeeld worden. Per groep zal er een winnend ontwerp gekozen worden. De winnende ontwerpen zullen op een T-shirt bedrukt worden en online en in de regio verkocht worden. De opbrengst hiervan gaat naar verschillende goede doelen. Zo helpen we gezinnen die het financieel zwaar hebben en ouders die een autistisch kind hebben.

Ontwerp als een echte ontwerper.

DE STAPPEN

Zie hieronder de stappen van de scholenactie. Op 9 juli, de laatste schooldag voor de zomervakantie, zullen de drie beste ontwerpen bekend gemaakt worden.

Download opdracht

In het document hebben we een handleiding zodat je kunt ontwerpen als een échte ontwerper. Het helpt je om tot een goed ontwerp te komen waarover nagedacht is.

Bedenk een quote

Wat betekent vrijheid voor jou? Leg het vast in een mooie quote.

Ontwerp t-shirt

Je hebt nu een mooie quote. Nu moet je er een ontwerp van maken voor op een t-shirt.

Maak een keuze

Nu moet er van alle mooie ontwerpen door de school per groep een keuze gemaakt worden. De school bepaalt welke ontwerpen ingezonden gaan worden.

Stuur het ontwerp op

LET OP: voor 5 juli

Als alle inzendingen binnen zijn zal cartoonist en kunstenaar, Pieter Hogenbirk, de ontwerpen beoordelen en de winnende ontwerpen toewijzen.

Bekend maken

9 juli

Op 9 juli, de laatste dag voor de zomervakantie, zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

De winnaars

De ontwerpen van de winnaars van de Scholenactie Vrij! 2021 zullen bedrukt gaan worden en online en via lokale kledingwinkels verkocht gaan worden.

Opbrengsten goede doelen

De opbrengsten gaan naar verschillende goede doelen. Waaronder gezinnen die het financieel zwaar hebben en ouders met een autistische kind.

Pieter Hogenbirk, kunstenaar en cartoonist, begon in 1983 met opleidingsboekjes te illustreren voor Albert Heijn. Sinds 1987 is hij verbonden aan het agentschap Comic House. Hij is o.a. bekend van Eppo (Eppo stripblad) en Jaap & Joopie (Nieuwsblad voor Huizen). Naast cartoonist is Pieter mede-initiatiefnemer van De Krachtcentrale in Huizen. Hij exposeert hier ook zijn eigen vrije werk.

Meer over Pieter Hogenbirk zie: www.cartoony.nl

In het TV programma Klokhuis vertelt Pieter Hogenbirk over het maken van cartoons.

FAQ's

Wie kan meedoen?

Alle kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisscholen in Huizen.

Zijn er voorwaarden aan het werk dat ingebracht wordt?

Het ontwerp moet vallen binnen een A4 formaat.

Wanneer moet het ontwerp ingezonden worden?

Zorg ervoor dat de ontwerpen voor 5 juli bij ons binnen zijn, zodat ze beoordeeld kunnen worden door de jury.

Hoe moet het werk worden aangeleverd?

Stuur de door de school gekozen ontwerpen via de post naar: Stichting #WECARE, Havenstraat 76, 1271AG Huizen (1 ontwerp per groep van de school). Vermeld dan wel uit welke groep de inzending komt.