Goede doelen

  1. Home
  2. /
  3. WEINSPIRE
  4. /
  5. Vrijheid
  6. /
  7. Goede doelen

#WECARE

Samen impact maken.

Voor gezinnen die het financieel zwaar hebben

Reout, een initiatief van The Business Factory, is een stichting zonder winstoogmerk, met als doel jongeren te begeleiden zodat ze een stabiel leven kunnen leiden waarin ze gelukkig kunnen zijn.

Om zover te komen biedt de Stichting een re-integratietraject aan waarin ze de jongeren laten kennismaken met maakwerk. En met het maakwerk verrichten ze direct en indirect werk waar gezinnen die het financieel zwaar hebben geholpen mee worden. Het resultaat is dat ze zich weer gewaardeerd voelen en gezinnen die het financieel zwaar hebben de nodige ondersteuning krijgen.

’t Gooi staat bekend als een van de rijkste gebieden van Nederland. Helaas betekent dat niet dat er geen gezinnen zijn die het financieel zwaar hebben. In ‘t Gooi zijn er ca. 500 gezinnen die zich hebben aangemeld bij de voedselbank. En dan te bedenken dat er waarschijnlijk nog veel meer gezinnen zijn die hier niet voor in aanmerking komen, simpelweg omdat het inkomen net te hoog is.

Bij elkaar is dit een grote groep die geholpen kan worden. En dat is waar Stichting Reout zich voor inzet. We doen dit middels een kledingbank en een (nood)spullenbank waar mensen ‘vrij’ krijgen.