Het ondernemerstraject

“Krijg een product in handen waarmee je impact kan maken.”

Een traject waar je energie & nieuwe ideeën van krijgt

Altijd al ondernemer willen worden, op een andere manier je geld willen verdienen of net als wij ook bij willen dragen aan een betere wereld? Alleen je hebt geen idee waar te beginnen of waarmee je je inkomen kunt genereren.

Met het ondernemerstraject van The Business Factory ga je dat allemaal ontdekken. Met de ‘Me First’ methode die wij hiervoor ontwikkeld hebben heb jij straks:

Een business in handen dat perfect aansluit bij jou als persoon.

Dat een grote kans van slagen heeft (volgens lean startup methode).

Een ondernemingsplan waarmee je direct aan de slag kunt en je houvast geeft voor na het ondernemerstraject.

GEGARANDEERD! Mocht dat niet het geval zijn, dan krijg je je geld terug.

Samenvatting ondernemerstraject

Doel

Het doel van het ondernemerstraject is om deelnemers een onderneming met groeipotentie in handen te geven waarmee ze gelukkig kunnen worden.

Doelgroep

Het ondernemerstraject is voor iedereen die voor zichzelf kiest en wil starten met ondernemen. Ons uitgangspunt is om ondernemingen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de deelnemers en bij voorkeur een onderneming die ook mens, dier of natuur helpt.

Mochten we er tijdens het traject achterkomen dat een bepaalde functie in een bepaalde sector veel sterker matcht dan zelf ondernemen, dan hebben we ook een uitstapmogelijkheid waarmee we je op weg helpen naar die droombaan.

Programma indeling

Het programma duurt 22 weken en is onderverdeeld in een intake, een evaluatie, een zelfreflectie en 9 sessies van 3 à 4 uur. Zeven sessies worden op zaterdagochtend gegeven en twee sessies op vrijdagavond (uitzondering is het traject dat in april start, daar is enkel de 1e sessie op een zondagochtend). We sluiten af met een borrel (definitieve data en tijden zullen later bekend gemaakt worden).

Het programma is ontwikkeld volgens de MeFirst methode. Dit houdt in dat we eerst naar jou als persoon kijken, om daar vervolgens ideeën voor te gaan ontwikkelen en concepten te gaan uitwerken. Het beste concept wordt getest in de markt om het te kunnen optimaliseren. Als er inderdaad vraag vanuit de markt is kunnen we er mee gaan ondernemen.

Studiemateriaal

Tijdens het ondernemerstraject wordt er gebruik gemaakt van hand-outs, werkbladen, online databank. Deze worden voor en tijdens de sessies uitgereikt.

Bevestiging & Locatie

Voorafgaand aan het traject ontvang je een bevestiging van deelname. Het ondernemerstraject vindt plaats bij inschrijving van 6-12 deelnemers. Het traject zal gegeven worden op verschillende locaties in De Krachtcentrale in Huizen.

Kosten

De kosten voor het hele ondernemerstraject is inclusief studiemateriaal en arrangementskosten. Omdat wij dit traject voor het eerst in het Gooi doen, hebben wij een speciale aanbieding en voor mensen die een uitkering krijgen hebben wij een speciale regeling.

*Zodra je gaat beginnen met ondernemen kunnen de kosten bij de Belastingdienst opgegeven worden als opstartkosten. Dit houdt in dat je de BTW terugkrijgt van de Belastingdienst en dat het op de balans bij je uitgaven opgenomen kan worden waardoor het ook nog eens fiscaal aantrekkelijk is.

De ‘MeFirst’ methode

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen. Alleen de vraag is met wat? Ons uitgangspunt is dat je inkomsten gaat genereren met hetgeen waar je gelukkig van wordt.

Veel geld verdienen is leuk en het betekent vaak ook dat je succesvol bent in wat je doet. Maar succes komt eigenlijk nooit zonder tegenslag.

Is het dan ook niet veel fijner als je tegenslag hebt maar wel de dingen doet die je leuk vindt, die bij je passen en gedaan worden met een hoger doel voor ogen, die aansluiten bij je waarden en je persoonlijke missie?

Daarom hebben wij de MeFirst methode ontwikkeld zodat er inkomen gegenereerd kan gaan worden met hetgeen waar je gelukkig van wordt en slechte tijden kunt doorbreken.

Dit willen we toch allemaal? Tevreden terug kunnen kijken op je leven en tegen jezelf kunnen zeggen “Wow dit heb ik bereikt, hier heb ik me voor ingezet.”

Wil jij een onderneming waarmee je inkomsten kunt genereren met hetgeen waar je gelukkig van wordt?

Meld je dan direct aan voor het ondernemerstraject en krijg een onderneming in handen waarvan je gelukkig wordt.

Gegeven op bijzondere plekken

Het ondernemerstraject wordt gegeven in de Krachtcentrale in Huizen en is beperkt tot 12 deelnemers.

Op deze unieke locatie kun jij gaan ontdekken hoe jij inkomsten kunt gaan genereren.

Bekijk hieronder de bijzondere en inspirerende locaties waar we dat gaan doen:

Genoeg inspirerende ruimtes waar je energie en nieuwe ideeën krijgt. Het team dat jou zal ondersteunen en van ideeën zal voorzien kent verschillende disciplines en heeft de ervaring om jou naar het volgende level te tillen. Nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Het team

Dion van Lingen
Creatief denker

Dion van Lingen, oprichter van The Business Factory, heeft een goed gevoel voor doelgroepbehoeften. Oog voor kansen, verbeteringen en/of nieuwe ontwikkelingen in de markt. Analyseert vanuit verschillende invalshoeken en is altijd op zoek naar nieuwe kansen.

Heeft verschillende start-ups geholpen met het uitwerken van hun idee, maar ook werk mogen leveren voor grote merken als HEMA, FC Utrecht, Joolz, B. Braun.

Mijn rol: Het geven van creatieve input en kansen herkennen, zodat deelnemers met waardevolle ondernemingen kunnen gaan starten.

Paul Koeleman
Talentontwikkelaar (begeleider en ondersteuner)

Paul Koeleman gelooft dat in elk mens veel potentie en talent schuilt. Hij geniet ervan en doet er alles aan om dát in mensen naar boven te halen. Het water uit de put halen zodat er groei komt.

Hij is een ervaren en bevlogen trainer en coach. Hij is gepassioneerd over alles wat met persoonlijkheid en gedrag van mensen te maken heeft. En dat om te zetten in zinvol en duurzaam resultaat. Paul heeft ervaring binnen diverse branches waaronder het Onderwijs, Zorg, MKB, ZZP-ers en Startups.

Mijn rol: Extra begeleiding geven tijdens de groepssessies en wekelijks extra ondersteuning geven aan de deelnemers buiten de groepssessies, zodat zij gestimuleerd worden om eruit te halen wat erin zit.

Ineke Klaucke
Ambulant hulpverlener/psychosociaal therapeut

Ineke Klaucke helpt mensen verder op voornamelijk maatschappelijke integratie en optimale participatie. Dit op het gebied van advies en ondersteuning ten behoeve van wonen, welzijn, zorg en financiën.

Ze heeft hulp geboden aan verschillende doelgroepen zoals mensen via slachtofferhulp, mensen met een lichte verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek of dubbel diagnostiek, maar ook mensen op het gebied van schulden, een crimineel verleden en/of drugs- en alcoholverslaving. Hierdoor heeft ze een brede kennis opgedaan en weet ze de nodige instanties te vinden.

Mijn rol: De nodige ondersteuning bieden, in 1-op-1 sessies, voor die mensen die op persoonlijk vlak (privé) verder geholpen willen worden. Om uiteindelijk zonder persoonlijke belemmeringen en onzekerheden te kunnen gaan ondernemen, waardoor succes vergroot wordt.

Veel voor weinig

Omdat wij investeren in mensen die mens, dier of natuur willen helpen. En vinden dat mensen die zonder werk zitten ook een kans moeten krijgen om hier aan bij te dragen.

Een totaalpakket in het ondernemerstraject

 • Jouw waarden naar boven halen (€597)
 • Creëren van een sterke missie (€597)
 • Stellen van doelen waarmee je verder komt (€347)
 • Vinden van de juiste markt (€597)
 • Ideeën ontwikkelen die je klantprofiel aanspreken (€1397)
 • Van idee naar businessmodel (€597)
 • Idee/product bouwen en testen in de markt (€2497)
 • Starten als ondernemer/zaken goed geregeld (€89)
 • Bonus: talentontwikkeling buiten de groepssessies
 • Bonus: 3x 1-op-1 sessie van chef energie
 • Bonus: consult met een sociaal therapeut
 • Lifetime toegang tot informatie databank
 • Totale waarde: €6718-

€ 690,- voor het hele pakket ex. BTW

Reserveer je plek

qode-eliptic-slider

Jordi Kupers

Nu trotse eigenaar van #samenvoorduurzaam

“Wat begon met een klein idee heeft dankzij de ervaring op persoonlijke en bedrijfsmatige ontwikkeling van The Business Factory geleid tot een zeer doordacht en uitgewerkt concept.

Alledaags geniet ik van het bedrijf dat ik run. Het is een verlengstuk van waar ik voor sta, daar ligt de kracht.”

Niet goed geld terug garantie!

Met dit traject krijg je:

Een business in handen dat perfect aansluit bij jou als persoon.

Dat een grote kans van slagen heeft (volgens lean startup methode).

Een ondernemingsplan waarmee jij direct aan de slag kunt en houvast geeft voor na het ondernemerstraject.

GEGARANDEERD! Mocht dat niet het geval zijn dan ontvang je je geld terug.

FAQ's

Gebruiken jullie ook nog andere methodes of alleen de MeFirst methode?

De MeFirst methode is de basis van het ondernemingstraject, maar is verweven met bewezen andere methodes en tools. Waaronder:

 • De Lean Start-up methode
 • Het Ikigai model
 • Het Business Model Canvas
 • Het Waarde Propositie Canvas
 • De Strategie Canvas (bekend van het boek Blue Ocean Strategy)
 • En andere productontwikkeling tools

Ik heb al een idee waar ik mee zou willen ondernemen. Zou ik dat mee kunnen nemen in het ondernemerstraject?

Hét idee waarvan je nu al denkt waar jij mee aan de slag wilt gaan, kan zeker in het traject opgenomen worden. Het zal dan één van de ideeën worden die bij jou passen.

In een later stadium zal je een keuze maken uit de ontwikkelde ideeën, waaronder het idee dat je misschien nu al hebt. Als blijkt dat deze nog steeds het best bij jou als persoon past, met een zichtbare groeipotentie, dan kan het idee geselecteerd worden om verder uit te werken.

Ik ben absoluut niet creatief en heb ook geen ervaring met ondernemen. Hoe kan ik dan toch tot goede ideeën komen voor een onderneming die bij mij past?

De tools en de expertise van het team zullen er mede voor zorgen dat jij tot goede ideeën komt. Daarbij is het traject zo ontworpen dat je ook de nodige input krijgt van je mededeelnemers, waardoor je er niet alleen voor staat.

Jullie geven aan dat de business die ontwikkeld wordt een grote kans van slagen heeft volgens de Lean Start-up methode. Maar wat houdt de Lean Start-up methode eigenlijk in?

Met de Lean Start-up methode ga je in een vroeg stadium ideeën testen. Dit zorgt ervoor dat je niet direct veel tijd en onnodige kosten maakt voor het uitwerken van een product/idee om er later achter te komen dat de dingen die je bedacht had niet werken.

Er zal dan een cyclus ontstaan van bouwen, testen, meten, die steeds herhaald zou moeten worden om je product/business verder uit te werken (ook na het traject).

Op deze manier kan het product/idee zo uitgewerkt worden dat het echt waarde krijgt voor de doelgroep die het product gaat gebruiken en dus een grotere kans van slagen heeft.

Door omstandigheden valt de investering nog buiten mijn budget. Zijn er mogelijkheden om toch aan het ondernemerstraject deel te nemen?

Zeker! Mocht dit nog buiten het budget vallen, stuur ons dan een mail met motivatie waarom je echt met dit traject mee en eigenlijk moet doen. Wij zullen vervolgens beoordelen of we je een andere mogelijkheid kunnen bieden om toch mee te doen.

momentum