1. Home
  2. /
  3. #WECARE
  4. /
  5. Acties
  6. /
  7. Evenementen
Alle geplande activiteiten zijn i.v.m. Corona komen te vervallen. Nieuwe data volgen.

Evenementen & acties

We hebben verschillende thema’s voor 2021 op de planning staan. Allemaal staan ze in het teken van autisme. Met als hoofdevent, DAGVRIJ. Het event speciaal voor ouders met autistische kinderen, zodat zij ook even de handen vrij hebben.

Even de handen vrij en je kind(eren) een geweldige dag

Heb jij een kind met autisme? Dan is dit event speciaal voor jou.

Op 16 mei 2021 organiseren we bij De Krachtcentrale in Huizen een speel- en activiteitenmiddag voor kinderen met autisme (en hun broertjes en zusjes) met als nevendoel: zorgen dat de ouders/verzorgers even de handen vrij hebben.

Onze acties

Thinking inside the box

In juni (datum zal later bekend gemaakt worden) zullen we in De Krachtcentrale ideeën bedenken om de problemen in de regio, die ouders van autistische kinderen ondervinden, samen met vrijwilligers te gaan proberen op te lossen.

Scholenactie

Samen met basisscholen zullen we kinderen op school in aanraking laten komen met ‘prikkels’. Het thema van de autismeweek 2021. Via deze weg willen we kinderen niet alleen leren wat autisme is, maar tegelijkertijd ook bewustzijn creëren bij de ouders van deze kinderen.

Lopen voor autisme

Zelf zullen wij gaan lopen voor autisme, waar we geld inzamelen voor de verschillende events die we organiseren. Wil jij ons daarin steunen? Dan kan dat via de onderstaande link.

Later meer…

Autismeweek 2021: PRIKKELS!

27 maart t/m 4 april bij De Krachtcentrale

Mind my Mind

Datum: 28 maart | 16:00
Locatie: De Krachtcentrale

Ontmoet andere ouders en verzorgers van kinderen met autisme. Ga met elkaar in gesprek, leer van elkaar, maak er een leuke middag van.

Ontmoet andere ouders en verzorgers van kinderen met autisme. Ga met elkaar in gesprek, leer van elkaar, maak er een leuke middag van.

Fabian Franciscus

Datum: 28 maart | 16:00
Locatie: De Krachtcentrale

Fabian Franciscus is een inmiddels bekende cabaretier en acteur, en heeft MCDD, een stoornis binnen het autisme-spectrum. Hij wil zich inzetten om het vaak lastige onderwerp autisme beter bespreekbaar te maken.

Al jaren is Fabian Franciscus in heel Nederland te zien met verschillende succesvolle shows. En overal wordt hij met gelach ontvangen. Juist zijn autisme-spectrum stoornis, MCDD, maakt hem misschien wel zo hilarisch.

Later meer…

Lezing Prikkels!

Datum: 28 maart | 16:00
Locatie: De Krachtcentrale

Het thema van de Autismeweek 2020 is Prikkels! En daar sluit deze lezing bij aan. Hoe ga je als ouder met deze prikkels om? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind zich prettiger gaat voelen met al die prikkels? Vragen die we tijdens deze lezing zullen beantwoorden. We doen dit in samenwerking met het Papageno huis.

Expositie Prikkels!

Datum: 28 maart | 16:00
Locatie: De Krachtcentrale

De expositie Prikkels is een samenwerking van de Galerie van De Krachtcentrale en het Papageno huis.

Het is een mix van gevestigde Nederlandse kunstenaars, aanstormend talent en de kunstenaars van het Papagenohuis.

Een expositie die je zal prikkelen!

De hele week vrij toegankelijk »