Hun droom

Het Hippo Water Roller Project is opgericht om de waterproblemen op te lossen waarmee plattelandsvrouwen en -kinderen in Afrika te maken hebben. Om deze droom mogelijk te maken, werken ze samen met verschillende NGO’s en lanceren ze campagnes die erop gericht zijn fondsen te werven om Hippo Rollers naar landen te sturen zonder een bron van schoon water.

Probleem

750 miljoen mensen lijden aan economisch watertekort, wat betekent dat ze geen toegang hebben tot drinkbaar drinkwater. In feite heeft 40% van de armste gezinnen in Afrika geen ingebed water. Meer dan de helft van de bevolking van het land heeft geen toegang tot betere waterbronnen zoals kranen, boorgaten en putten.

Oplossing

De Hippo Water Roller is ontwikkeld als antwoord op de dagelijkse strijd van kinderen en vrouwen in Afrika om toegang te krijgen tot veilig drinkwater. Het is een unieke draagbare waterinnovatie die landelijke gemeenschappen in staat stelt om water in minder tijd en gemakkelijk te transporteren. De Hippo Water Roller kan tot 90 liter water opslaan. Het is een duurzame tonvormige container met een stalen handvat, waarmee de gebruiker gemakkelijk kan trekken of duwen.

Het ontwerp van de container maakt het ook mogelijk dat water “in het wiel” wordt geplaatst om het gewicht over een uitgebreid roloppervlak te verdelen. De container heeft geen rubberen afdichtingen die vergaan. Het is onderhoudsvrij omdat het geen onderdelen hoeft te vervangen en het dagelijks kan worden gebruikt in economisch arme en landelijke gemeenschappen.

Invloed

Het is een feit dat kinderen en vrouwen gedwongen worden om elke dag een emmer gevuld met water van 5 gallon of 20 liter op hun hoofd te dragen en in evenwicht te brengen. Dit heeft een negatief effect op onderwijs, levensonderhoud, riolering en gezondheid. Sommige van deze verwoestende effecten zijn onder meer geen tijd hebben voor economische activiteiten, kinderen weghouden van school en schade aan nek- en rugwervels op lange termijn. De voordelen werden meteen genoten na de introductie van de Hippo Water Roller in de plattelandsgemeenschappen in het land. De containers ondersteunden basisscholen, wat de dagelijkse belasting voor kinderen en vrouwen aanzienlijk verminderde. Het verbetert de hygiëne en gezondheid en maakt meer tijd beschikbaar voor voedselproductie, onderwijs en huishoudelijke taken en zorgt ervoor dat gezinnen meer water voor hun huis krijgen.

Review

Hippo Rollers provided a quick solution to the water issues faced by the people of Haiti. It allows the elderly, women and children to gather up to five times more water per trip than one bucket by only rolling it along the ground, helping them save time. With the Hippo Rollers, Haitians can access water easily. With this innovation, children will have more time to study as well as improve their grades. Women will also have more time to do more household tasks. This is because the Hippo Rollers allow them to transport more water to their food gardens and homes with ease. These containers can also help them avoid the health problems that are usually associated with carrying a heavy bucket of water for long hours. They can avoid spine damage as well as neck pain.

Verzenden
User Review
5 (1 vote)